The streets of San Francisco!

Huh, regen??? Dat hadden we niet afgesproken! Vanochtend na ons ontbijt begon het ineens te hozen. We struinden van luifel tot luifel en renden als hazen over de weg als een stoplicht het toeliet. San Francisco werd steeds natter en grauwer… Het was de bedoeling om vandaag over de Golden Gate brug te fietsen, maar met dit weer zit dat er niet in. De bellman bij het hotel stemde ons ook niet gunstiger door aan te geven dat de voorspellingen de hele dag regen in het hoofd hebben. Chips zeg! Nou ja, dan maar een stel paraplu’s kopen en de rit maar per auto voortzetten. Maar… misschien is het ook wel leuk om als een echte toerist met de cable car te gaan!

De cable car stopt vlak voor ons hotel en rijdt door tot aan Fisherman´s Wharf. We hebben een dagpas gekocht waarmee je de hele dag op en af kan springen bij iedere halte. Aangekomen bij Fisherman´s Wharf veranderde het weer… ten positieve! De zon begon te schijnen!! Zullen we dan toch… JA! We gaan toch fietsen over de big bridge!

Vlakbij Fisherman’s Wharf hebben we fietsen gehuurd. Na getekend te hebben dat we instaan voor de risico’s om zonder fietshelm te fietsen én ons fietsrijbewijs gehaald te hebben, konden we los! De tocht had een lengte van zo’n 13 kilometer en dat is voor een sportieve no-no als ik ben een heeeeeeel stuk!!

Tijdens het fietsen hadden we prachtig uitzicht op de brug en we zijn dan ook regelmatig gestopt om foto’s te maken. Eenmaal op de brug bleek het best hard te waaien, gelukkig hadden we de wind grotendeels in de rug. Toen we halverwege de brug waren begon het weer te regenen… We zijn als een gek naar de verste pilaar gereden en hebben daar onder ons nieuwe parapluutje staan schuilen met de kont tegen de brug en met uitzicht over de stad :)

Aan de andere kant van de brug ligt de plaats Sausalito waar we de pont terug hebben genomen naar San Francisco. Het was best een lange rit, maar ook een hele mooie! Het was een enorm leuke ervaring om over de brug te fietsen en Sausalito was een schattige plaats. Ook de pont was een leuke ervaring! Na terugkomst in San Francisco snel weer met de cable car naar het hotel voor de kaartjes van Alcatraz, want daar gingen we vanavond met de night tour naar toe.

Om kwart voor 7 vertrokken we naar het voormalig gevangenis eiland. Het zonnetje scheen en het eiland was erg mooi. Verder was de audio tour erg interessant en was het uitzicht op de stad super! Om half tien zijn we met de boot terug gegaan naar San Francisco. Het was inmiddels donker, het was helder en er was een volle maan. WAUW! Helaas had ik mijn statief niet bij me en kon daardoor geen foto’s van dit mooie schouwspel vastleggen.

Na een wandeltochtje door Fisherman’s Wharf wederom de cable car genomen. Compleet moegestreden lig ik nu in bed, wat veel lichaamsbeweging vandaag! Meer dan ik normaal in een maand opdoe aan beweging, pfff :)

Morgen verlaten we San Francisco en trekken richting Mariposa, een stadje net buiten Yosemite National Park. We willen morgenmiddag een bezoek brengen aan Mariposa Grove, een park met grote sequoia bomen!

3 Reacties to “The streets of San Francisco!”

 • Marjan:

  Ik dacht vanochtend al; waar blijft de update.
  Geniet van de mooie verslagen en foto’s!!

 • Minke:

  Haha, die Anneke een fietsrijbewijs, neem je die mee als bewijs??? ;-)
  De verhalen zijn weer leuk en de foto’s prachtig.
  Heel veel plezier nog.

  Lieve groet,
  Minke

 • Jorien:

  Hey Anneke en Henderikus,

  Ook ik dacht vanmorgen: hé geen mailtje van USAnneke. Gek hoe snel je aan iets of aan een “patroon” gaat wennen haha.
  Maar het zijn altijd weer leuke verhalen en foto’s.
  Genietse

  Gr. Jorien

Laat een reactie achter

Archief