Van de stad naar de natuur!

Vandaag was het tijd om de drukte van San Francisco achter ons te laten en te vertrekken naar “ons” eerste national park: Yosemite. Na eerst een roomservice ontbijtje genuttigd te hebben, was het tijd om te gaan. Helaas liet onze Truus het in deze drukke grote stad even afweten en moesten we haar een paar keer goed uitschelden. Na vijf minuten knetteren en schelden was ze dusdanig onder de indruk dat ze toch maar weer besloot om ons de juiste weg te wijzen.

Het landschap veranderde snel zodra we buiten de bay area waren. Vanaf Merced konden we de bergen van de Sierra Nevada mooi zien liggen, een prachtig gezicht. Onderweg zijn we wat gaan eten in het eerste de beste restaurantje die we tegen kwamen. Wat een ervaring :) Het was een echt hilbillie (?) hol met echt typische yanks van Amerikanen. We voelden ons niet echt op ons gemak, maar het was wel een grappige ervaring haha.

Het was de bedoeling om vanmiddag een bezoek te brengen aan de Mariposa Grove waar grote seqouia bomen staan. Ik schrijf inderdaad was de bedoeling… Aangekomen bij het park bleek de Mariposa Grove road afgesloten te zijn. Er is vannacht nog sneeuw gevallen in het park en uit voorzorg zijn een aantal wegen gesloten. De weg was wel te bewandelen, de grove lag op 2 miles afstand. Dus vol goede moed begonnen aan de tocht, die toch wel redelijk steil omhoog liep. Na een half uur lopen kregen we van afdalende toeristen te horen dat het nog minstens 40 minuten lopen was. Dat keer twee plus een half uur lopen was ons te lang, het was inmiddels al kwart over vier. Dus onverrichter zake liepen we weer terug naar beneden… :(

Om het leed wat ongedaan te maken :) zijn we naar het uitzichtpunt Tunnel View gereden. WAUW wat een prachtig uitzicht daar!!!! Het was erg mooi weer en de zon scheen prachtig de vallei in. Na Tunnel View zijn we nog naar de Bridalveil Fall gereden. Dit is was een korte trail naar de onderkant van de waterval. Daar aangekomen was het net of stond je in de regen, zoveel water kwam er van de waterval af. Door het zonnige weer verscheen er een regenboog half in de waterval, en ja ook dit was weer prachtig!

Hierna hebben we de weg afgelegd richting het hotel. Ons hotel staat in een voormalig golddiggers stadje, erg schattig, en is volledig in Victoriaanse stijl ingericht. Je hebt het idee dat je even terug gaat in de tijd naar eind 1800.

We hebben vandaag trouwens nog een wijziging in de route gemaakt. De weg waar we zondag langs wilden rijden is nog steeds gesloten, zo ook het alternatief en het alternatief op het alternatief. Daarom vanochtend het hotel in Lee Vining geannuleerd en een nieuw hotel geboekt in Bakersfield. Verder hebben we ook besloten dat we deze dag omdopen tot rustdag. We gaan dan verder geen uitjes o.i.d. plannen, maar er alleen naar toe rijden en verder helemaal niks. De vakantie is nu behoorlijk intensief, we moeten ook een beetje uitrusten natuurlijk!

Het was de bedoeling dat we morgen de Four Mile trail gingen lopen. We zouden om 10 uur met de bus van Yosemite Valley naar Glacier Point. Wederom schrijf ik in de verleden tijd. De weg naar Glacier Point is namelijk tot morgenmiddag 12 uur gesloten en wellicht nog langer. Voordeel is dat we morgen niet mega vroeg uit bed hoeven, nadeel is dat we niet de hele trail kunnen lopen. Maar het is hier mooi genoeg, dus we vermaken ons zeker wel!

Laat een reactie achter

Archief