YOSEMITE!!

Op de planning voor vandaag stond de Four Mile Trail vanaf Glacier Point, maar gisteravond bleek al dat de weg naar Glacier Point in ieder geval tot 12 uur ‘s middags gesloten zou blijven. Onze bustocht was echter om 10 uur en ging dus niet door. Voordeel was dat we nu iets langer in bed konden blijven liggen en dat was toch ook wel erg lekker.

Rond tien uur gingen we op pad naar Yosemite, een rit van ongeveer een uur. Dit weekend is één van de drukste weekenden hier, het is namelijk Memorial Day weekend – een Amerikaanse feestdag. Het was dan ook erg druk in het park wat vooral resulteerde in volle parkeerplaatsen. Tijdens het zoeken naar een plekje stond het verkeer ineens stil zonder reden… dachten we. Er bleek een beer vlakbij de weg te lopen! Dus wij natuurlijk ook stoppen en foto’s maken. Na dit schitterende tafereel weer verder in de strijd om een parkeerplaats. Gelukkig vonden we redelijk snel een mooi plekje, midden tussen al het natuurgeweld. We waren nog maar net uit de auto of we zagen al een coyote (soort vosachtige, maar dan labrador grootte) en herten lopen.

Vlakbij ons parkeerterrein begon de Valley Loop trail die later over ging in de Lower Yosemite Falls trail. We hebben beide gelopen zeg ik met een gepaste trotsheid :) . Ik heb in deze ene week hier in de States al meer lichaamsbeweging gehad dan de afgelopen maanden van 2010…! Beide trails waren erg mooi, met als hoogtepunt de prachtige waterval! Het weer was vandaag trouwens fantastisch, over de 20 graden en een strak blauwe lucht!

Na deze mooie wandeltocht hebben we nog wat rondgelopen in het park, nog even een hapje eten en informatie inwinnen bij de information point. Glacier Point bleek open te zijn (!) dus konden we er nu zelf met de auto naar toe! Het was een rit van ongeveer een uur bergopwaarts. Hoe hoger we kwamen, des te kouder en des te meer sneeuw. Ja sneeuw! We hebben zelfs nog een stuk gewandeld in de sneeuw. Hier lag minstens 25 centimeter sneeuw. De combinatie sneeuw plus een stralende zon was echt prachtig, de witte kleuren sprongen echt uit het landschap.

En dan eindelijk Glacier Point. Ik heb veel foto’s gemaakt, maar ik wist bij voorbaat al dat een foto dit niet vast kan leggen. Zo intens prachtig. Je hebt bijna een uitzicht van 360 graden om je heen en kunt zo’n beetje het hele park en alle bergen zien liggen. Je kunt kilometers ver kijken en hebt een prachtig uitzicht op de watervallen. Het uitzicht was echt adembenemend. We hebben er echt een tijd lang alleen maar staan kijken, kijken en kijken. In je opnemen. Dit wil je nooit meer vergeten, zo mooi. Dit blijft ons altijd bij, wauw!

Na dit prachtige wonderlijke landschap volgde nog een rit van twee uur naar het hotel. Onderweg snel een stop gemaakt bij het culinaire hoogstaande restaurant McDonalds en rond half 10 (half 7 ‘s ochtends NL tijd) waren we weer terug in het hotel. Verslagje plus foto’s nog even en dan in bad! Morgen vertrekken we naar de Marriot at the Convention Center in Bakersfield. We hebben een rustdag ingepland en zijn van plan om rustig aan die kant op te rijden en lekker te gaan zwemmen en relaxen in Bakersfield. De dag daarna gaan we door naar de hitte van Death Valley!

2 Reacties to “YOSEMITE!!”

 • awesome!!! liefs vanuit YK (om 3 uur ‘s nachts, net terug van een feestje… ;) )

 • Jelly:

  Hey,

  Ik doe toch nog een poging om een berichtje achter te laten….
  Het ziet er allemaal echt fantastisch uit!
  Het was hier vandaag echt KLOTE weer. Weer typisch nederlands weer. Regen, regen en nog eens regen.
  Geniet morgen lekker van jullie rust dag!
  Dikke kus,

  Jelly

Laat een reactie achter

Archief