Relax… een rustdag

Vandaag was het tijd voor wat rust, even bijkomen van de afgelopen dagen. En natuurlijk alvast voor alle avonturen die ons nog te wachten staan. Oorspronkelijk was het de bedoeling om vandaag door Yosemite heen te rijden van west naar oost met een overnachting in Lee Vining. De snelste weg, de Tioga Pass, is nog steeds gesloten door de recent gevallen sneeuw. Normaliter is de Sonora Pass, iets noordelijker gelegen, een alternatief als de Tioga Pass gesloten is. Normaliter, want met deze strenge winter en voorjaar is ook deze pas nog steeds gesloten. Het alternatief op het alternatief, de SR 4 is, je raadt het al, ook nog gesloten. Er is dan nog 1 mogelijk alternatief, de 88, maar deze weg ligt zo noordelijk dat dit een enorme omweg vormt. Daarom hebben we afgelopen week besloten om de overnachting in Lee Vining te cancellen en onder Yosemite door te rijden. Vandaar dat we vandaag overnachten in Bakersfield.

Vanochtend heeeel erg rustig aan gedaan. Eerst wat uitgeslapen, voor zover mogelijk. Op de een of andere manier heb ik het uitslaap natuurtalent thuis gelaten en ben ik hier elke ochtend rond zeven uur wakker. Henderikus heeft zijn talent wel meegenomen en ligt nog in coma als ik de doppen al 100% open heb staan. Vandaar dat ik iedere ochtend maar heel uitgebreid en lang ga douchen. Tegen de tijd dat ik fris en fruitig ben is hij ook wakker :)

We zijn uiteindelijk pas rond kwart voor elf vertrokken uit Mariposa. De rit naar Bakersfield was ongeveer 3 uur en een kwartier en rond twee uur kwamen we dus aan in Bakersfield. Check-in was pas vanaf 3 uur, maar we zijn toch meteen doorgegaan naar het hotel. En gelukkig, we konden meteen inchecken. Heerlijk, een kamer met twee tweepersoonsbedden. Dat slaapt echt heerlijk, alleen in zo’n groot bed! Tsja, na 8 jaar stel je een goede nachtrust toch ook erg op prijs haha :)

Eerst een wasje gedraaid in de hotel laundry en toen even lekker in bed tv liggen kijken. Rond 6 uur zijn we richting de plaatselijke Olive Garden gegaan waar we net heerlijk gegeten hebben! Nog even boodschapjes doen en nu heerlijk in bed liggen tv kijkend. Zo vroeg gaan slapen, want we willen morgen graag vroeg onderweg richting Death Valley. Wat zal dit weer een compleet nieuwe en bijzondere ervaring zijn!

Vandaag dus geen foto’s, maar ik zal mijn best doen om dit morgen goed te maken! Trouwens, bedankt voor al jullie leuke reacties! Dat zorgt ervoor dat ik aan het eind van de dag toch nog de moeite neem om mijn ervaringen op te schrijven en de leukste foto’s te uploaden. En geloof me, dit is elke dag weer een behoorlijke opgave. Aan het eind van de dag ben ik echt total loss en heb ik totaal geen zin meer om de weblog nog bij te werken. Maar dan denk ik weer aan iedereen die mee leest en dat maakt het de moeite meer dan waard! Dus voor jullie doe ik dan weer goed mijn best voor een leuk verslagje :)

We zijn vandaag trouwens behoorlijk in temperatuur omhoog gegaan. Gisteren in Yosemite was het al lekker, maar hier is het echt warm. Vandaag was het 34 graden en vanavond om half negen nog steeds 31 graden! Morgen in Death Valley zal het helemaal wel heet zijn, dit is tenslotte de warmste en droogste plek van heel Amerika. De berichten voorspellen 40+ graden!!

Morgen dus een bericht vanuit Death Valley én met foto’s!

Laat een reactie achter

Archief