Blut langs the Strip en op naar Zion N.P.

Hier een wat langer verslag van ons Vegas avontuur plus een aanvulling van vandaag. Gisteren had ik niet zoveel tijd, dus daarom toen een korte update. Inmiddels heb ik weer wat foto’s geupload van gisteren en vandaag en zal ik nu dus een wat uitgebreider verhaal vertellen!

Het Bellagio hotel was echt prachtig en onze kamer was meer dan geweldig. Het uitzicht was, zoals gisteren al beschreven, echt fenomenaal! Maar de kamer was ook lekker luxe met een grote badkamer, een heerlijk bed en… knopjes naast het bed waarmee je de gordijnen open en dicht kon doen!! Toen we gisteren uiteindelijk dan toch in bed lagen, hebben we nog een tijd lang de gordijnen open gehad en heerlijk naar buiten gekeken. Het gevoel om daarna de gordijnen vanuit een liggende positie vanonder je lekkere dekbedje te kunnen sluiten is onbetaalbaar!

Na mijn korte weblog update zijn we the Strip te voet gaan verkennen. We waren er redelijk snel achter dat wij toch wel op de mooiste plek aan the Strip zitten, erg centraal. Verder is ons hotel toch (een van) de mooiste. En die fontein… We hebben gisteren heel wat fonteinshows bekeken, zowel vanuit onze kamer (met bijbehorende muziek op de tv) als op straat. Vooral de uitvoering met God Bless the USA deed hier en daar wat kippevel verschijnen. Onvoorstelbaar mooi!

We hebben een aantal casino’s bezocht waaronder die van Flamingo’s, de Venetian en de Palazzo. De twee laatstgenoemden waren erg mooi, vooral de shops binnen deze hotels. Hier is een klein Venetië opgebouwd, met bijbehorende gondels en zelfs security in de vorm van carabinieri (Italiaanse politie, echt oog voor detail). Verder is het plafond hier beschilderd als lucht met wolken, je waant je echt buiten. Het is natuurlijk allemaal wel wat over the top, het is tenslotte Vegas! Wat trouwens ook heel erg Vegas was, was de kledingstijl van de meeste dames die je tegen kwam. Je had namelijk af en toe het idee dat je in een bordeel rondliep, de vrouwen kleedden zich nogal als dames van lichte zede, uitgerust met een te korte rok (was het wel een rok te noemen?) en meeeeegggggaaaa hoge hakken en sloerie uitstraling. Vooral die hoge hakken zorgden voor de nodige hilariteit aan onze kant. We kwamen namelijk nogal de nodige dames tegen die echt geen stap verder meer konden zetten op die schoenen en dus blootvoets verder hun weg vervolgden. Maar het hardst moesten we toch lachen om de dames die toch stug doorliepen, over kwelling gesproken. Echt elegant was het niet meer te noemen :)

Na uren lang ompantoffelen liepen we met onze tong op onze schoenen van vermoeidheid en gaf de klok inmiddels een tijd van ruim na bedtijd aan. Weer op naar the Bellagio waar we, moe als we waren, toch nog maar een gokje gingen wagen. Helaas zat het geluk ons niet mee en liepen we een aantal dollar biljetten armer (ach het is toch net Monopoly geld…) terug naar de lift die ons binnen 10 seconden van de begaande grond naar de 25e etage bracht! Ja echt, dat ding ging mega snel en zorgde daardoor voor de nodige lichthoofdigheid.

Rond een uur of twee waren we weer terug op onze hotelkamer, compleet moegestreden. We hebben nog een tijd lang naar buiten zitten te kijken, in onze Bellagio badjassen met bijpassende badslippers :) . Daarna vanuit bed nog even, daarna dicht met de gordijntjes en de oogjes. Vanochtend “uitgeslapen” tot half tien en toen heerlijk omgekloot. We zijn pas rond half twaalf uitgecheckt en hebben een ontbijt / lunch genuttigd bij een Italiaans restaurant.

De reden van onze late check-out is dat we besloten hebben het programma wat aan te passen. Het was oorspronkelijk de bedoeling om vandaag vroeg naar Zion National Park te vertrekken en daar een aantal trails te lopen. Morgen zouden we dan vanuit Zion doortrekken naar Bryce Canyon en daar dan wederom een aantal trails lopen. Na 1 nachtje Bryce was het dan de bedoeling om te overnachten in Page en vanuit daar weer verder naar Monument Valley. Snap je het nog? Hmm, nog even teruglezen…. Ja ik snap het wel :)

Het programma ziet er nu zo uit: na onze late check-out in Las Vegas zijn we doorgegaan naar Zion National Park, hier overnachten we twee in plaats van een nacht. Op deze manier hebben we morgen de hele dag voor de verschillende trails. Vrijdag vertrekken we vroeg naar Bryce Canyon, zodat we daar ook bijna de hele dag hebben. We slaan een overnachting in Page over en skippen dus ook Antelope Canyon. We rijden namelijk vanuit Bryce meteen door naar Monument Valley, een iets langere rit, maar zo winnen we hier wel tijd en wordt het schema iets relaxter!

Vandaag dus laat vertrokken vanuit Vegas, uiteindelijk reden we pas na enen de stad uit. De rit naar Zion hebben we gecombineerd met het Valley of Fire state park. Dit was een park met erg rode rotsen, weer compleet andere natuur dan we al gezien hadden. Het blijft me verbazen dat er zoveel verschillende natuur is in een betrekkelijk klein gebied.

Na een rondrit door dit park zijn we in een keer doorgereden naar Zion waar we lokale tijd (het is hier een uur later, 8 uur tijdsverschil met NL) om 18:45 uur aankwamen. We zitten in het plaatsje Springdale, net buiten het park, een ontzettend snoezig dorpje. Vanuit onze motelkamer (net als in de film :) ) hebben we een geweldig uitzicht op de mooie rotsen van het park. Na een heerlijke pizza bij de Springdalaanse pizzeria zitten we nu heerlijk buiten, het is nog zo’n 26 graden! Morgen gaan we dus weer fanatiek aan de wandel, onder andere een stuk door de rivier! Ik hou jullie op de hoogte!

1 Reactie to “Blut langs the Strip en op naar Zion N.P.”

  • Marjan:

    Man, man, man…….wat een leven……
    Ik heb m’n tas al gepakt en ga jullie verslag weer opnieuw lezen.

Laat een reactie achter

Archief