Monument Valley, dit is genieten!

Hier zit ik dan, op de patio van onze leuke cabin, uitkijkend over Monument Valley. Bedenkend dat het leven goed is, heel goed zelfs! Mooier kun je het je eigenlijk niet voorstellen, hier zittend met zo’n prachtig uitzicht en een heerlijke temperatuur. Ik geniet niet voor 100% maar zeker wel voor 1000%!!

Vandaag zijn we dus van Bryce Canyon naar Monument Valley gereden, een langere rit dan we normaal gewend zijn: zo’n 5 1/2 uur. Het was eigenlijk de bedoeling om een stop te maken in Page en daar de Horseshoe Bend en de Glen Canyon dam te bekijken. Over de laatstgenoemde reden we heen en we waren er niet echt van onder de indruk. Het is een grote blok beton, dat wel, maar tegen al het natuurlijke schoon wat we reeds gezien hebben kan dit echt niet op. Dus doorrijden. De horseshoe bend kwamen we op onze route niet tegen en we hadden ook geen zin om op zoek te gaan naar dit hoefijzer buigding. Het was enorm warm in Page en de plaats sprak ons ook helemaal niet aan. We zijn achteraf blij dat we hier niet overnacht hebben.

Dus na een korte stop voor benzine (de auto heeft altijd dorst) en een verzorging van de innerlijke mens zijn we doorgereden naar Monument Valley. De wegen hier naar toe waren erg rustig en uitgestrekt. Voor ons gevoel duurde de rit veel korter dan die 5 1/2 uur. Onderweg zagen we nog een heuse zandstorm die over de weg heen raasde. Door de oranje aarde was dit heel goed te zien.

We logeren in een cabin bij Gouldings Campground, echt vlakbij Monument Valley, we kijken uit op de prachtige mittens. De cabin is een soort mini huisje, voorzien van meerdere bedden, een goede airco (!!), een keukentje, een wc en een douche. Verder hebben we een ruim balkon met een bankje en een barbecue. Er zijn slechts drie van dit soort huisjes hier te huur en we zijn dan ook erg blij dat we dit van te voren geregeld hebben.

Na een tour de cabin zijn we richting het Visitor Center gegaan. Hier heb je het meest bekende uitzicht op Monument Valley. Verder begint hier de 17 mile Valley Drive. Dit is een onverharde weg tussen de rotspartijen door.

Na de gebruikelijke foto’s was het tijd voor de off the road ervaring! En of het off the road was! De tanden klapperden ons af en toe bijna uit de mond. Gelukkig zijn we beide goed verzekerd, want ik kan me voorstellen dat er de komende weken een vulling los komt :)

Het was een hele mooie bumpy ride zo tussen alle rotsen door, echt prachtig. Onze auto is er echter niet schoner op geworden, hij zit onder het rood-oranje zand. We moeten m dus nog maar even door de wasstraat halen voor we hem inleveren :)

Omdat onze cabin uitgerust is met een barbecue, en we een beetje zat zijn van het eten hier, hebben we besloten om vanavond te barbecuen. Gelukkig is de winkel hier in de buurt uitgerust met alle mogelijke benodigdheden voor een H en A barbecue. Onze BBQ inventaris ziet er als volgt uit: houtskool, bordjes, bestek, een omkeer tang, een aansteekding, hamburgers, worstjes, macaroni salade, gekruide broodjes, lekkere sausjes, lekkere toetjes en lekkere drankjes. We zijn er dus heeeelemaal klaar voor!

Alleen, hoe werkt dat barbecueën ook maar weer?!? Het is alweer een tijdje geleden, thuis gebruiken we namelijk altijd een bakplaat. Henderikus doet in ieder geval erg z’n best om als een echte man een goeie maaltijd voor ons te bereiden! Door het “hoe werkt het ook maar weer?” hebben we de zonsondergang bijna gemist, bijna, we waren nog half op tijd. De kleuren van de rotsen waren eigenlijk niet op de foto vast te leggen, supermooi!

Het barbecueën is uiteindelijk gelukt en we hebben heerlijk genoten van een lekkere maaltijd! Nu zitten we nog heerlijk op onze patio te genieten van het mooie weer en het goede leven. Het is nu nog zo’n 30 graden om 21 uur ‘s avonds.

Morgen verlaten we deze mooie plek weer voor ons volgende avontuur. We gaan dan naar de Grand Canyon waar we morgenmiddag om 4 uur een rondvlucht in een vliegtuig over de canyon heen gaan maken. We overnachten in een lodge op een paar stappen vanaf de canyon! Iedereen nog bedankt voor de berichtjes trouwens, we vinden het erg leuk om jullie reacties te lezen!!

Deze keer geen foto’s in het fotoalbum, de internetverbinding is hier niet vooruit te branden!

2 Reacties to “Monument Valley, dit is genieten!”

  • omdat je reacties zo leuk vindt.. hier weer een reactie van mij :) ik ben een beetje jaloers ;) wat een fantastische tocht! De Grand Canyon heb ik zo’n 13 jaar geleden gezien en ik was enorm onder de indruk; ik hoop dat jullie daar morgen net zo van genieten! Wij hebben net ook weer wat foto’s geplaatst op onze blog, ze kunnen niet tippen aan die van jullie natuurlijk…. maar geniet van elke dag, dat is ook ons motto!

  • MArgreet:

    Wow wat mooi!

    geniet! ik zit hier jaloers te wezen achter de laptop. ;)

Laat een reactie achter

Archief