Vliegen boven Grand Canyon: mag ik een kotszakje?

VANDAAG EEN LATERE UPDATE. DIT OMDAT WE ONS GISTEREN BEHOORLIJK ZIEK VOELDEN EN HET HIER ‘S NACHTS TE ENG IS OM IN HET DONKER ROND TE LOPEN (WE HADDEN GEEN INTERNET OP DE KAMER, ENKEL IN DE LOBBY)

Wat kun je misselijk zijn zeg! Nooit geweten dat dit zo erg kon zijn… Vandaag was het tijd om van Monument Valley naar de Grand Canyon te gaan, een rit van drie en een half uur. Het eerste stuk van de route was het zelfde als de heenreis van gisteren, halverwege gingen we nieuwe wegen verkennen.

Rond half één kwamen we aan in Grand Canyon National Park en zoals het een echte toerist betaamd zijn we meteen bij het eerste viewing point gestopt. Wat een vergezicht! Heel veel kleuren en heel veel vormen! Je kunt enorm ver kijken over de canyon, maar het is erg lastig om een afstand in te schatten. Het was best rustig in het park en de temperatuur was midden 30 graden, nog net lekker.

We hebben rustig rondgereden in het park en een paar stops gemaakt. Verder hebben we als een stel echte Amerikanen een picknick gehouden :) . Het zat heerlijk, zo in de schaduw van de bomen en met een uitzicht van de canyon tussen de bomen door!

Rond een uur of drie zijn we naar Grand Canyon airport gereden. We moesten hier om kwart over drie inchecken voor onze rondvlucht boven de canyon. We hadden er veel zin in, maar we waren ook wel een beetje nerveus. Er zaten zo’n 15 mensen in het vliegtuig en wij zaten helemaal achterin, elk aan een raam. We zaten klaar om te vliegen!!

Zo’n twee minuten na het opstijgen waren we echter wat minder enthousiast… Het vliegtuig hobbelde heel wat af, er was meer dan een beetje turbulentie. Verder stonk het in het vliegtuig enorm naar kerosine. Nog voor we boven de canyon waren, was ik al vreselijk misselijk. Allereerst deed ik nog mijn best om foto’s te maken en te genieten, maar snel sloeg dit om in een enorm zieke Anneke. Ik kon wel janken, zo slecht voelde ik me. Ik heb bijna de hele rit met mijn ogen dicht hangend tegen de zijkant van het vliegtuig gehangen. Ik wist op een gegeven moment niet meer wat ik met mezelf aan moest, ik was in staat om met een parachute uit het vliegtuig te springen!

Gelukkig ging het met Henderikus nog redelijk, maar ook hij had behoorlijk last van al het geschommel van het vliegtuig. Er waren trouwens best veel mensen in het vliegtuig die erg overgegeven hebben. Gelukkig kon ik het nog binnen houden, al werd het behoorlijk lastig tijdens de landing. Ik hoopte dat het snel beter zou gaan zodra ik weer buiten het vliegtuig stond, dit bleek echter niet zo te zijn… We hebben dus eerst nog een half uur in de terminal gezeten en daarna heb ik buiten nog 10 minuten op een bankje gelegen. We moesten nl. nog met de auto naar het hotel en de gedachte aan rijden maakte me weer hondsberoerd.

Uiteindelijk ging het toch iets beter en zijn we naar het hotel gegaan. Daar heb ik eerst een tijd in bed geleden, toen lang gedoucht en hierna voelde ik me weer iets beter. Toch nog maar even de deur uit, we moeten tenslotte ook nog wat eten. Toch nog even naar de rand van de canyon rijden om het te bekijken terwijl de zon ondergaat. Toen we er bijna waren zagen we ineens een joekel van een beest op het parkeerterrein lopen: een eland. Of eigenlijk twee elanden, een stelletje. Wat een enorme beesten zeg!!! De hoogte van hun rug komt tot onze schouders.

Hierna liepen we door naar de rand en hebben daar nog wat foto’s genomen. En toen hoorden we ineens geritsel in de bosjes en hoefstappen op het trottoir. Vlakbij ons kwamen de twee elanden uit de bosjes lopen! Wij keken naar hun en zij keken naar ons, zo hebben we een minuut gestaan. Toen was het tijd voor hun om verder te lopen. We konden geen foto’s nemen, omdat het al te donker was. Het was erg indrukwekkend, maar tegelijkertijd ook wel een beetje eng. Als het licht hier namelijk uitgaat, is het echt enorm donker. En dan te weten dat hier van allerlei beesten leven, dat maakt toch wel dat je ‘s avonds niet even lekker aan de wandel gaat in het donker…

Als avondmaal hebben we pizza in Tusayan opgehaald. Toen we terugreden zagen we een mountain lion (berg leeuw) over de weg lopen, wauw! Wat een prachtig indrukwekkend beest zeg! Dat spul loopt hier dus allemaal gewoon rond, erg spannend en eng. We zijn beide dikke schijterds en durven nu niet meer alleen in het donker te lopen :)

Vanavond vroeg naar bed, we vertrekken morgen namelijk naar Los Angeles i.p.v. Twentynine Palms. We hebben er nog even over nagedacht en vinden het toch wel fijn om 2 nachtjes in L.A. te blijven en niet te hoeven rijden. Er staat ons namelijk straks weer een lange terugvlucht te wachten!

UPDATE 2: Een aantal foto’s die we gisteren gemaakt hebben missen nog. We zijn gisteren namelijk een geheugenkaartje verloren en gaan vanochtend deze foto’s even overnieuw maken. Morgen dus nog een keer kijken in het album Dag 14 – Grand Canyon :)

1 Reactie to “Vliegen boven Grand Canyon: mag ik een kotszakje?”

  • binaah:

    och gottegottegot…wat vreselijk zo’n vliegreis! Wat kun je je dan rot voelen. bah. De bonus van de dag heb je wel te pakken: die enorme (kun je mij vertellen wat niet enorm is in dit land??) dieren!!

Laat een reactie achter

Archief